Geboeid door perfectionisme

Bijna volzet

Kern:

Met de dingen goed willen doen, is niets mis. De balans tussen je perfectionisme inzetten als het nuttig is, en het te temperen wanneer het de overhand neemt is de uitdaging.

Direct toepasbaar:

Je leert op een interactieve manier denk- en gedragspatronen herkennen en je leert technieken om er op een andere manier mee om te gaan.

Data:

Training: 5 + 19/11/2024
Ontdek andere data

Dit herken je vast:

Je wil het liefst, altijd, zonder één enkele fout te maken, topkwaliteit nastreven en voelt een knagend stemmetje vanbinnen dat het nooit genoeg is en altijd beter kan. Fouten van jezelf tolereren is moeilijk.

Ben jij een perfectionist, dan zal je ook erkennen dat perfectionisme vaak niet enkel een vloek is, maar toch ook een zegen. Het heeft je op heel wat vlakken gebracht waar je nu staat, wat je nu doet, zelfs wie je nu bent en hoe je in het leven staat. Wanneer de lat echter onrealistisch hoog komt te liggen, wanneer de tijd, de energie en de inspanning die je hiervoor moet leveren niet meer opwegen tegen het resultaat, en wanneer het een ingesleten gewoontepatroon gaat worden dat meer als een 'dwang' gaat aanvoelen, dan kan je er zelf onder gaan lijden en is het zinvol om ermee aan de slag te gaan.


Wat neem je mee naar huis?

Met wetenschappelijk onderbouwde inzichten , praktische tips en de begeleiding van een ervaringsdeskundige, ga je tijdens deze training aan de slag. Dat betekent:

  • Op een interactieve manier denk- en gedragspatronen herkennen
  • Technieken oefenen zodat je anders met je perfectionisme kan omgaan
  • De balans vinden tussen inzetten van je perfectionisme wanneer het nuttig is, en het temperen wanneer het overbodig is.


Iets voor jou?

Deze training richt zich op mensen die persoonlijk met perfectionisme te maken hebben en meer inzicht willen in hoe hun eigen perfectionistisch denken en gedrag in elkaar zit en welke mogelijkheden er zijn om er anders mee om te gaan.

Het programma

Deze tweedaagse training vindt plaats op: 5 + 19/11/2024. We bieden een antwoord op 3 vragen

1. Wat is perfectionisme?

Perfectionisme is niet per definitie negatief. We kijken zowel naar de nuttige als de nadelige kant ervan. We onderscheiden 3 dimensies (prestatiegericht, controlegericht en sociaalgericht perfectionisme). We bekijken welke mechanismen ervoor zorgen dat perfectionisme als kwaliteit kan resulteren in gewoontepatronen met potentiële negatieve gevolgen.

2. Hoe kom ik eraan?

We kijken naar oorzaken maar vooral naar de in standhoudende factoren.

3. Geraak ik er weer van af en hoe?

We gaan aan de slag met inzichten, tips en technieken om zelf meer bewust te kunnen kiezen hoe en wanneer dit perfectionisme al dan niet in te zetten. 

Inschrijven

Uw gegevens worden bewaard. Check onze privacy policy.

Praktisch

datum
05/11/2024
duur
2 dagen
locatie
Domein Martinus,
Sniederspad 133,
2980 Halle-Zoersel
taal
nl
trainer
prijs
1109 €
Inschrijven

Nog vragen?

Twijfel niet! Bel ons... schrijf ons... laat ons vlug iets weten!
Een programma vol handvatten voor jezelf en je omgang met anderen.
A. V. C. - Janssen
Testimonial 13
Testimonial 13