Geboeid door perfectionisme

Mijn smaak is eenvoudig, ik ben altijd tevreden met het allerbeste (Oscar Wilde)

Een programma dat je triggert tot nadenken. Een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Kortom, een boeiende cursus!
Jole B. - Janssen

Dit herken je vast bij jezelf of in je organisatie:

 • De nood om liefst, altijd, zonder één enkele fout te maken, topkwaliteit na te streven. Terwijl er een knagend stemmetje is dat zegt, dat het nooit genoeg is en altijd beter kan. Fouten van jezelf tolereren is moeilijk.
 • Moeite met loslaten en delegeren, omdat je van mening bent dat je het zelf beter kan dan de ander, of omdat je geen controle meer hebt wanneer je het aan de ander overlaat.
 • Je voelt je voor alles verantwoordelijk en wil steeds voldoen aan de hoge verwachtingen van anderen

Met de dingen goed willen doen, is uiteraard niets mis. Ben jij een perfectionist, dan zal je ook erkennen dat perfectionisme vaak niet enkel een vloek is, maar toch ook een zegen. Het heeft je op heel wat vlakken gebracht waar je nu staat, wat je nu doet, zelfs wie je nu bent en hoe je in het leven staat. 

Wanneer de lat echter onrealistisch hoog komt te liggen, wanneer de tijd, de energie en de inspanning die je hiervoor moet leveren niet meer opwegen tegen het resultaat, en wanneer het een ingesleten gewoontepatroon gaat worden dat meer als een 'dwang' gaat aanvoelen, dan kan je zelf en je omgeving eronder gaan lijden en is het zinvol om ermee aan de slag te gaan.

What's in it for you?

 • Wetenschappelijk onderbouwde inzichten, praktische tips en begeleiding van een ervaringsdeskundige tijdens de training.
 • Interactief herkennen van denk- en gedragspatronen.

 • Oefenen van technieken om op een andere manier met perfectionisme om te gaan.

 • Het vinden van de juiste balans tussen het nuttig inzetten van je perfectionisme en het temperen ervan wanneer het niet nodig is.

Dit wil ik!

We verzorgen deze training zowel in open aanbod als via de in-house formule

Inhoudelijke bouwstenen

Het is niet de bedoeling om je perfectionisme volledig uit het leven te bannen. Uit ervaring blijkt dat de meeste perfectionisten dit eigenlijk niet willen en de vraag is of het wel mogelijk of nodig is. Je perfectionisme inzetten wanneer het nuttig is enerzijds, en het kunnen temperen wanneer het niet nodig is anderzijds, zal dus de uitdaging zijn. Kortom, 'je komt er niet van los, maar je kan er wel mee verder.' Je leert dus je perfectionisme beter kennen en verwerft nieuwe inzichten en technieken om er anders mee om te gaan. Veranderen en toch ook dicht bij jezelf blijven.

Aanpak

 • Multi-inzetbaar: Onze programma's rond persoonlijke effectiviteit hebben allen een heel sterke focus op toepasbaarheid in verschillende contexten. Daarom vertalen we heel wat concepten zowel naar de werkomgeving als in het privéleven. Je wordt niet alleen sterker in samenwerking met je collega's, ook de persoonlijke levenssfeer komt aan bod.
 • Voortraject: We prikkelen je leerproces ruim vóór de start van de training via video en reflectievragen.
 • Training: Deze training duurt 2 dagen. Ze worden bij voorkeur gespreid georganiseerd.
 • Natraject: Na de training beschik je over een gedetailleerd actieplan, waarmee je de volgende dag aan de slag kan. Om de geleerde inzichten op het radarscherm te houden, word je door Kenaz tot 3 maanden na de training in je leerproces gestimuleerd.

Hier krijg ik niet genoeg van...

Persoonlijke groei is 'a never ending story'. En maar goed ook. Bij Kenaz zit je goed! We hebben nog verschillende andere trainingen die je kunnen interesseren.
Een programma vol handvatten voor jezelf en je omgang met anderen.
A. V. C. - Janssen
Testimonial 12
Testimonial 12
Persoonlijke Effectiviteit

Assertiviteit

Balanceren tussen wat je zelf en wat de ander wenst. Tussen die grenzen vind je vrijheid.
Persoonlijke Effectiviteit

Life & Time management

Het slechte nieuws: de tijd vliegt voorbij. Het goede nieuws: jij bent de piloot! De vraag: hoe begin je daar in godsnaam aan?
Persoonlijke Effectiviteit

Impact in vergaderingen

Hoe langer de vergadering, hoe minder wordt bereikt. De impact is afhankelijk van de mate waarin iedereen voorbereid is en in hoeverre de juiste mensen aan tafel zitten.

Get sparked!

Stakeholdering vierkant
Stakeholdering vierkant
publicaties

Stakeholdering

Diplomatieke vaardigheden voor succesvolle projecten

Slaat de vonk over?

Krijg je ook goesting om te groeien als persoon? Extra verduidelijking nodig over één van de topics? Of zit je toch nog met andere prangende vragen?

We maken tijd voor je!