Life & Time Management

Het slechte nieuws: de tijd vliegt voorbij. Het goede nieuws: jij bent de piloot!

Sterke punten zijn voor mij de betrokken trainer, interactie en afwisseling tussen theorie en praktijk.
Michiel, A. - Janssen

Dit herken je vast:

 • Je zit in je auto op weg van het werk naar huis en komt tot de vaststelling dat je een belangrijke to do over het hoofd hebt gezien. "Als ik thuis kom, doe ik dat nog snel even". Eens thuisgekomen hebben de kinderen je nodig en liggen er ook nog andere taken op je te wachten. Wanneer je eindelijk in de zetel zit: "Nu heb ik dat nog altijd niet gedaan. Morgen, eerste wat ik doe, wanneer ik op het werk aan kom." En zo gaat het nog wel even verder.
 • Er spookt een hele to do lijst door je hoofd, waardoor de concentratie maar niet lijkt te lukken. Je verliest tijd, geraakt daardoor achterop en vraagt jezelf op het einde van de dag af: "Drukke dag vandaag! Maar wat heb ik nu precies gedaan?"

In een steeds veeleisender omgeving worden we al eens overspoeld door de omstandigheden. We moeten meer beslissingen nemen dan ooit en we weten niet wat we moeten doen met alle info die op ons afkomt.  Ons werkgeheugen blijft vol zitten met onafgewerkte zaken. We krijgen hierdoor het gevoel de dingen niet meer onder controle te hebben en zien door het bos de bomen niet meer. 

What's in it for you?

 • Een helderdere focus op je prioriteiten, die je direct in je dagelijkse werk kunt toepassen.
 • De vaardigheid om 'nee' te zeggen wanneer nodig en effectief delegeren als dat van toepassing is.

 • Het in kaart brengen van je persoonlijke levensdoelen en het creëren van meer ruimte hiervoor.

 • Grip op uitstelgedrag en hoe je dit kunt aanpakken.

 • Inzicht in de rol van communicatie in jouw tijdsbeheer.

 • Handige tips voor agenda- en mailbeheer.

Dit wil ik!

We verzorgen deze training zowel in open aanbod als via de in-house formule

Inhoudelijke bouwstenen

Productief leren functioneren, met een helder hoofd, en een ontspannen gevoel dat alles onder controle is. Het lijkt een droomscenario, maar het is het ultieme doel van time management. We bekijken technieken die hierin kunnen helpen, passen die toe op jullie werkcontext, maar vertalen ook naar inzichten voor je privéleven. Vanuit een benadering die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en eigen inzichten/ervaringen, wordt in deze 2-daagse training een weg uit het labyrint geboden. We kijken niet enkel naar het beheer van je tijd bij individueel werk, maar ook naar hoe je je tijd het efficiëntst gebruikt in groeps- en vergadercontexten.

Aanpak

 • Multi-inzetbaar: Onze programma's rond persoonlijke effectiviteit, hebben allen een heel sterke focus op toepasbaarheid in verschillende contexten. Daarom vertalen we heel wat concepten zowel naar de werkomgeving als het privéleven. Je wordt niet alleen sterker in samenwerking met je collega's, ook de persoonlijke levenssfeer komt aan bod.
 • Voortraject: We prikkelen je leerproces ruim vóór de start van de training via video en reflectievragen.
 • Training: Deze training duurt 2 dagen. Ze worden bij voorkeur gespreid georganiseerd.
 • Natraject: Na de training beschik je over een gedetailleerd actieplan, waarmee je de volgende dag aan de slag kan. Om de geleerde inzichten op het radarscherm te houden, word je door Kenaz tot 3 maanden na de training in je leerproces gestimuleerd.

Hier krijg ik niet genoeg van...

Persoonlijke groei is 'a never ending story'. En maar goed ook. Bij Kenaz zit je goed! We hebben nog verschillende andere trainingen die je kunnen interesseren.
Interactief met gepersonaliseerde en hapklare to do's
Frederiek F. - Biotalys
Testimonial 13
Testimonial 13
Persoonlijke Effectiviteit

Assertiviteit

Balanceren tussen wat je zelf en wat de ander wenst. Tussen die grenzen vind je vrijheid.
Persoonlijke Effectiviteit

Geboeid door perfectionisme

Mijn smaak is eenvoudig, ik ben altijd tevreden met het allerbeste (Oscar Wilde). De balans tussen gedreven perfectionisme en wanneer je er in doorslaat.
Persoonlijke Effectiviteit

Impact in vergaderingen

Hoe langer de vergadering, hoe minder wordt bereikt. De impact is afhankelijk van de mate waarin iedereen voorbereid is en in hoeverre de juiste mensen aan tafel zitten.

Kenaz kennis

Stakeholdering vierkant
Stakeholdering vierkant
publicaties

Stakeholdering

Diplomatieke vaardigheden voor succesvolle projecten

Breng terug vuur in je leven!

Wil jij terug grip op je tijd? of heb je extra verduidelijking nodig over dit topic? Stel je vraag!

We maken tijd voor je!