Impact in vergaderingen

Hoe langer de vergadering, hoe minder wordt bereikt

Wat ik zo sterk vond aan het programma, is dat de training was opgebouwd als een vergadering. We konden dan vanuit verschillende rollen aan de vergadering deelnemen. Onmiddellijke toepassing op de realiteit dus.
Hélène N., Bioatalys

Dit herken je vast:

 • Je wordt uitgenodigd voor een vergadering. Tijdens de vergadering wordt pas duidelijk, dat je eigenlijk niks kan bijdragen. Na de vergadering: "Dit was verspilde tijd!"
 • Er is een projectmeeting gepland en de agendapunten werden vooraf doorgestuurd. Op het tweede item wil je zeker iets toevoegen. Voor je het weet is 'het moment' voorbij en heb je de kans niet gekregen (of genomen) om je inbreng te doen.
 • De vergadering wordt gekaapt door een aantal dominante persoonlijkheden. Hoe ga je daar mee om en wat zijn strategieën om de wat stillere medewerkers ook aan bod te laten komen?

Vergaderingen, of ze nu virtueel of face-to-face doorgaan, zijn de ideale gelegenheid om organisatie, team en medewerker op elkaar af te stemmen. Als ze goed verlopen zorgen ze voor duidelijke doelstellingen, taken, rollen, procedures en voor een goede teamgeest waarin elk individu zich gerespecteerd weet. Als ze slecht verlopen, leveren ze enkel frustratie en demotivatie op.

What's in it for you?

Ontdek tijdens de training 'Impact in Vergaderingen' (zowel in face-to-face als virtuele context) antwoorden op deze vragen:

 • Hoe bepaal je de noodzaak van een vergadering?

 • Welke werkwijze leidt tot goede, gedragen beslissingen?

 • Hoe betrek je deelnemers bij de vergadering en stimuleer je actiegericht denken in plaats van alleen afspraken maken?

 • Hoe kun je als deelnemer impact hebben?

 • Hoe ga je om met 'moeilijke' deelnemers en bereik je constructieve resultaten?

Dit wil ik!

We verzorgen deze training voorlopig niet in open aanbod. Ze kan wel via de in-house formule bij jullie georganiseerd worden.

Aanpak

 • Praktijkgericht: We bouwen de training op alsof het een vergadering zou zijn. Dat laat ons toe een aantal principes in de praktijk te laten zien, zodat de deelnemers er onmiddellijk mee aan de slag kunnen. 
 • Voortraject: We prikkelen je leerproces ruim vóór de start van de training via een voorbereidende opdracht en reflectievragen.
 • Training: Deze training duurt 1 dag.
 • Natraject: Je gaat naar huis met een uitgewerkt actieplan. Om de geleerde inzichten op het radarscherm te houden, word je door Kenaz tot 3 maanden na de training in je leerproces gestimuleerd. 

Hier krijg ik niet genoeg van...

Persoonlijke groei is 'a never ending story'. En maar goed ook. Bij Kenaz zit je goed! We hebben nog verschillende andere trainingen die je kunnen interesseren.
Praktische en doelgerichte kapstokken met veel aandacht voor de cases van de deelnemers.
Paul P, Janssen
Testimonial 1
Testimonial 1
Persoonlijke Effectiviteit

Assertiviteit

Balanceren tussen wat je zelf en wat de ander wenst. Tussen die grenzen vind je vrijheid.
Persoonlijke Effectiviteit

Geboeid door perfectionisme

Mijn smaak is eenvoudig, ik ben altijd tevreden met het allerbeste (Oscar Wilde). De balans tussen gedreven perfectionisme en wanneer je er in doorslaat.
Persoonlijke Effectiviteit

Life & Time management

Het slechte nieuws: de tijd vliegt voorbij. Het goede nieuws: jij bent de piloot! De vraag: hoe begin je daar in godsnaam aan?

Get sparked!

Stakeholdering vierkant
Stakeholdering vierkant
publicaties

Stakeholdering

Diplomatieke vaardigheden voor succesvolle projecten

Zorg voor de vonk in je meeting!

Wil jij meer weten over meetings met impact? Of zit je toch nog met andere prangende vragen?

We maken tijd voor je!