MBTI

Herkenning van de gelijkenissen. Begrip en waardering voor verschillen.

Dit herken je vast:

 • Met een collega waar je al jaren mee samenwerkt, lijkt het maar niet te 'klikken'. Dat zal dan wel de aard van het beestje zijn zeker.
 • Bij een nieuwe ontmoeting lijkt het binnen de eerste vijf minuten alsof jullie elkaar al je hele leven kennen. Hoe komt het toch dat we zoveel gemeenschappelijk lijken te hebben?
 • Waarom komt mijn boodschap bij een medewerker niet binnen, ook al heb ik haar zeer gedetailleerd mijn verwachtingen meegegeven?

We gaan allen op onze eigen manier om met de wereld rondom ons. Dat heeft te maken met natuurlijke voorkeuren die we reeds van bij de geboorte meekrijgen. Dat wil niet zeggen dat we andere kanten van de medaille niet kunnen ontwikkelen, maar wel dat we vaak zullen terugvallen op onze eigen aanpak. Het Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) model biedt een verklaring en een uitweg: niet alleen bewustwording en zelfinzicht in onze eigen krachten en valkuilen, maar ook een kader om met andere persoonlijkheden tot productieve samenwerking te komen.

What's in it for you?

Tijdens de 'MBTI-training':

 • Maak je kennis met de 4 dimensies van onze persoonlijkheid en ontwikkel je inzicht in je eigen voorkeuren.
 • Leer je over de verschillen tussen mensen en waarom deze soms kunnen zorgen voor frustratie.
 • Begrijp je waarom je met sommigen zoveel gelijkenissen lijkt te hebben.
 • Ontwikkel je vaardigheden om andere persoonlijkheden in kaart te brengen en er constructief mee te kunnen samenwerken.

Je kan dit programma volgen als individu, maar het wordt ook vaak ingezet als vorm van teambuilding.

Dit wil ik!

We verzorgen deze training voorlopig niet in open aanbod. Ze kan wel via de in-house formule bij jullie georganiseerd worden.

Aanpak

 • Praktijkgericht: Aan de hand van de 4 dimensies leer je de 16 verschillende types kennen. Gebaseerd op een gigantische hoeveelheid voorbeelden leer je persoonlijkheden inschatten en er de gepaste interacties tegenover te zetten. Via oefening breng je de geleerde inzichten in de praktijk.
 • Voortraject: We prikkelen je leerproces ruim vóór de start van de training via een voorbereidende opdracht en reflectievragen.
 • Training: Deze training duurt 2 dagen. 
 • Natraject: Je gaat naar huis met een uitgewerkt actieplan. Om de geleerde inzichten op het radarscherm te houden, word je door Kenaz tot 3 maanden na de training in je leerproces gestimuleerd. 

Hier krijg ik niet genoeg van...

Ok, we moeten het toegeven. Over interpersoonlijke vaardigheden valt heel wat te leren. Geen nood! We hebben nog verschillende andere trainingen die je kunnen interesseren.
Een programma vol eye-openers en vaardigheden die kunnen toegepast worden in de werk context.
Jie - Janssen
Testimonial 2
Testimonial 2
Interpersoonlijke vaardigheden

Essentiële Communicatievaardigheden

"Ga met de ander om zoals... zij wensen dat er met hen wordt omgegaan... en dus niet zoals je zelf behandeld wilt worden."
Interpersoonlijke vaardigheden

Verbindend Communiceren

Vanuit authenticiteit verbinden is vanuit transparantie spreken. Ook als het gaat om moeilijke boodschappen.

Get sparked!

Stakeholdering vierkant
Stakeholdering vierkant
publicaties

Stakeholdering

Diplomatieke vaardigheden voor succesvolle projecten

Slaat de vonk over?

Ben jij benieuwd naar je typische karaktereigenschappen? Of wil je nu eindelijk eens weten waarom het niet botert met een collega? Stel je vraag!

We maken tijd voor je!